EĞİTİM DEĞİŞİM ZİRVESİ - II

"Eğitimde Dijital Değişim"

EĞİTİM DEĞİŞİM ZİRVESİ - II

“Eğitim Değişim Zirvesi” programımızın 2.sini “Eğitimde Dijital Değişim” alt başlığı ile 14-16 Şubat 2020 tarihlerinde Kızılcahamam Çam Hotel’de gerçekleştirildi.

Panel, konferans, çalıştay ve uygulamalı eğitimlerin yer aldığı Eğitim Değişim Zirvesi -II- programımız, ülkemizin dört bir tarafındaki akademisyenlerin, öğretmenlerin, eğitimcilerin katılımı ve eğitim gönüllüsü bin kadar katılımcıyla gerçekleşti.

Konuşma Özetlerine Ulaşmak İçin ⇒ TIKLAYINIZ

 

Bizler Hazırız Sizleri Bekliyoruz

KONFERANSLAR

Açılış Konferansı

“Eğitimde Dijital Dönüşüm ve Dönüşümü İyi Anlamak”

Prof. Dr. Ercan ÖZTEMEL

Kapanış Konferansı

  • “Zorunluluk Bağlamında Değişimin Yönü ve Boyutları”
  • Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN

Prof. Dr. Ercan ÖZTEMEL

İSTANBUL / Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı

1962 yılında Elazığ’da doğdu. 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 1985-1987 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde, Doktorasını da 1988-1992 yılları arasında Galler Üniversitesi Elektrik, Elektronik ve Sistem Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 1993 yılında yardımcı doçent, 1995 yılında doçent unvanlarını alan Ercan Öztemel, 2001 yılında profesör oldu. 1993-2006 yılları arası Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyeliği yaptı, 2003-2006 yılları arasında üniversitenin Avrupa Kalite Ödülü Alan Kalite Yönetim Sisteminin kuruculuğunu ve rektör danışmanlığı görevini yürüttü. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’ne geçti.

Akademik hayatının yanı sıra 1993-2011 yılları arasında TÜBİTAK BİLGEM Bilişim Teknolojileri Enstitüsü’nde yarı zamanlı başuzman araştırıcı olarak çalıştı. Bu enstitüde özellikle savunma alanda yapay zekâ uygulamalarına yönelik araştırmalar yürüttüve uluslararası projeler gerçekleştirdi. Yapay F16 pilotunun oluşturulması, hemşire robot geliştirilmesi gibi türünün ilki olan birçok projede proje yürütücülüğü veya koordinatörlüğü yaptı. 1997-2005 yılları arasında Batı Avrupa Birliği Silahlanma Grubu’nda 11. ve 15. araştırma gruplarında yürütme kurulu üyeliği, 2001-2006 yılları arasında NATO Benzetim Analiz ve Modelleme Paneli’nde Bilim Kurulu Üyeliği, 2003-2009 yılları arasında Avrupa Birliği 6. Çerçeve Programı kapsamında geliştirilen Innovative Intelligent Production and Machining Systems (I*PROMS ) isimli mükemmellik merkezinde yürütme kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. 2011-2015 yılları arasında ise ÖSYM Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Yapay zekâ, karar destek sistemleri, stratejik planlama, kalite yönetimi, yönetim bilişim sistemleri, zeki imalat sistemleri alanlarında çok sayıda tez çalışması, projeleri, bilimsel makaleleri, bildirileri, yerli ve yabancı yayınevleri tarafından basılmış kitapları bulunuyor.

Halen Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren Öztemel, aynı zamanda TUBİTAK KAMAG Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN

İSTANBUL / Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı – Kadıköy Ahmet S. Gezici KAİHL 

Burdur’da doğdu. 1986 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinden mezun oldu. 1987-1989 yılları arasında Eğitim İletişimi ve Planlaması bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Doktorasını Eğitim Teknolojisi Anabilim dalında yaptı. 1990-2005 yıllarında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalıştı.  2006-2011 yılları arasında Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü yaptı. 2011-2013 yıllarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bakan müşavirliği görevinde bulundu. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. 63. Hükümet döneminde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve yanı sıra başka üst düzey görevlerde bulundu

Eğitim bilimleri, öğrenme-öğretme, eğitim-iletişimi, tekno-psikoloji ve aile eğitimi alanlarında ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır. Kişilik Renkleri, Bilgisayar Kaygısı, Bilgisayar Destekli İşbirliğine Dayalı Öğrenme kitaplarının yazarı olmasının yanında aile ile ilgili konferanslarda yaptığı konuşmalarla da tanınmaktadır.

Eğitimci kimliği hep ön planda olan Gürcan, 2019 yılı itibariyle İstanbul Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okul müdürü olarak görev yapmaktadır.

PANEL

“Eğitimde Dijital Değişim” 

Moderatör : Doç. Dr. Hanifi PARLAR

  • Dijital Veli / Doç. Dr. Mehmet Fatih TÜYSÜZ 
  • Dijital Öğretmen / Dr. Mustafa Harun YILMAZ
  • Dijital Öğrenci / Yunus Emre ÖZTÜRK
  • Dijital Okul / Bayram KUM

PANELİSTLER

Doç. Dr. Hanifi PARLAR

İSTANBUL / İstanbul Ticaret Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Marmara Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünden 1992 yılında mezun oldu. 2006 yılında yüksek lisansını “Eğitim ve Yönetim Denetimi” alanında Yeditepe Üniversitesinde tamamladı. Aynı alanda Marmara Üniversitesi’nde doktorasını yaptı.

Çeşitli ünvan ve kurumlarda yöneticiliği bulunan Parlar’ın uzmanlık alanları; Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Okul Geliştirme, Eğitim Örgütleri Geliştirme, Okullarda Stratejik Planlama, Eğitimde Kritik ve Analitik Düşünme, Öğretmen Yetiştirme, Sınıf Yönetimi ve Uygulamaları, Eğitimde Yenilik ve Değişim, Özel Okul İşletmeciliği, Eğitimde Kalite, Öğretimsel Liderlik…

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Eğitim Bilimleri bölümü Öğretim Üyesi olan Parlar, 2014-2016 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Genel Sekreterlik görevini yürütürken 2016 yılından itibaren Rektör Danışmanlığı görevini üstlenmiş halen de devam etmektedir.

Doç. Dr. Mehmet Fatih TÜYSÜZ

Londra, İNGİLTERE / Middlesex Üniversitesi

Mehmet Fatih Tüysüz, 1982 yılı İstanbul doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamlamıştır. 2004 yılında İnönü Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktora eğitimini sırasıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde tamamlamıştır. Doktora sırası araştırma bursu kapsamında Paris, Fransa’da bulunan EPİTA Enstitüsünde çalışmalar yürütmüş olan Mehmet Fatih Tüysüz, hali hazırda ziyaretçi öğretim üyesi olarak Londra, İngiltere’de bulunan Middlesex Üniversitesinde görev almaktadır.

Mehmet Fatih Tüysüz’ün asli kadrosu Türkiye’de Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde olup, kendisi bu bölümde halen doçent doktor olarak görev yapmaktadır. Geçmişte ise Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan yardımcılığı, ve Mühendislik Fakültesi Dekan yardımcılığı görevleri yürütmüştür. Doktora sırası ve doktora sonrası çalışmaları; Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Kablosuz ve Hücresel Ağlar ve Beyin Bilgisayar Arayüzü olarak özetlenebilir. Ayrıca, öğretim üyeliği süresince eğitim ve öğretim kalitesinin artırımı için teknoloji ve dijitalleşme odaklı lisans ve lisansüstü dersler vermiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Teknopark bünyesinde faaliyetlerini yürüten Nörotek Bilişim Teknolojileri adlı bir şirketi olan Mehmet Fatih Tüysüz evli ve bir kız babasıdır.

Dr. Mustafa Harun YILMAZ

Kolorado, ABD / Ulusal Telekomunikasyon ve Bilgi Kurumu – National Telecommunications and Information Administration

Mustafa Harun Yılmaz, Bursa’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bursa’da tamamladı. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora eğitimini sırasıyla Güney Üniversitesi (Southern University) ve Güney Florida Üniversitelerinde (University of South Florida) elektrik mühendisliği alanında tamamladı. Şu anda Amerika federal devleti ticaret bakanlığı altında Ulusal Telekomunikasyon ve Bilgi Kurumunda (National Telecommunications and Information Administration) Ar-Ge biriminde elektronik mühendisi olarak görev yapmaktadır.
Çalışma konuları; kablosuz iletişim alanında sürücüsüz arabalar arası iletişim, heterojen ağlarda kullanıcılar arası iletişim, kablosuz iletişimde girişim analizi ve 5G.
Evli ve iki çocuk babasıdır (4 ve 9 yaşlarında).

Yunus Emre ÖZTÜRK

GÜNEY KORE /  Ubion Co. Ltd – Overseas Business Departmanı

1991 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde doğdu. Ilköğretim ve lise eğitimini Giresun’da tamamladı. 2014 yılında Boğaziçi Univversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden mezun oldu. Yuksek lisans eğitimini 2017 yılında Güney Kore’nin Seoul Ulusal Üniversitesi (Seoul National University) Eğitim Teknolojileri alanında tamamladı. 2017 Ekim ayı itibariyle Güney Kore’de Ubion isimli bir eğitm teknolojileri şirketinin Overseas Business departmanında , Uluslarası şirketlere, üniversitelere ve devlet kurumlarına online öğrenme platformları geliştirme projelerinde görevine devam etmektedir.
İlgili olduğu konular: online öğrenme ve online öğrenmede etkileşim tasarımı, BIT tabanli öğrenme, Öğrenim Yönetim Sistemleri, eğitimde yapay zeka, blockchain gibi yeni teknolojilerin kullanılması.

Bayram KUM

İSTANBUL / Asfa Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü

1978 yılında İstanbul’da doğdu. Ancak nüfusa kayıtlı olduğu yer Kırklareli’dir. İlk ve orta okulu

Bayrampaşa’da okudu. Lise de ise İTO Anadolu Ticaret Lisesinde Bilgi İşlem bölümünde öğrenim gördü. Lisans hayatını İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamladı. Aynı üniversitede yüksek lisansını yaptı. Öğretmenlik kariyerine Atışalanı Yunus Emre İlköğretim okulunda başladı. 2007 yılında geldiği Asfa Eğitim Kurumlarında genel müdürlük makamına kadar yükseldi. Öğretmenlik hayatı boyunca eğitimde digitalleşmenin nasıl olması gerektiği yönünde çalışmalar yaptı. Tarih eğitiminde ilk kez bilgisayar oyunlarından faydalanacağını gösteren “Rüyadan Devlete” isimli bilgisayar oyununu tasarladı. Oyun MEB’ten ödül aldı. 2011 yılında gündemdeki konuların tarihsel arka planlarına değinen hirat.org isimli siteyi kurdu. Bu alanda hali hazırda birdakikadatarih isimli youtube kanalının hazırlıklarını yapmaktadır. Halen Asfa Eğitim Kurumları genel müdürlük görevini yerine getirmektedir.

Yazmış olduğu makaleler: Kepirtepe Köy Enstitüsü Işığında Köy Enstitüleri -Hakemli dergi

Üzerinde Çalıştığı Makaleler: Türkiye’de Yanlış Anlaşılan Konu: Eğitimde Digitalleşm Milli Çağ Sistemi

UYGULAMALI EĞİTİMLER

  • Mevlüt KESMAN:
    • Lenso Create
    • Quiziz
    • İspiring
  • Tuğrul ALPI:
    • Ters Yüz Öğrenme İle Canlanan Dersler
  • Prof. Dr. Aslan GÜLCÜ : 
    • Dijital Matematik: Dinamik Matematik Öğrenme Nesneleri

 

Lenso Create, Quiziz, İspiring

Lensoo Create

Lensoo Create kolay kullanımlı zamandan ve mekandan bağımsız olarak bir öğretmenin ders anlatımı noktasında ihtiyaç duyduğu tahta ihtiyacını karşılayan bir beyaz tahta uygulamasıdır. Uygulama, mini ders anlatımları, görsel soru çözümleri vb. çizim ve grafikleme gibi öğretimi kolaylaştırıcı birçok iman sunmaktadır.  Anlatımı yapılan konunun tüm detaylarıyla birlikte anlatım sesini de kaydeden uygulama gerektiğinde bu dersleri video formatında çıktı olarak paylaşma imkanı vermektedir.  Özellikle anlatılan konunun somutlaştırılması noktasında tahta kullanımını önemseyen birçok eğitimcinin, keşfettikten sonra severek kullanacağı bir dijital eğitim aracı olarak da nitelendirilebilir. Bu eğitimde Lensoo Create’nin kullanım detayları, pratik ipuçları ve örnek uygulamaları aktarılacaktır.

Quiziz 

Quizziz; İster sınıf ortamında değerlendirme şeklinde ister ev ödevi formatında sınavlar oluşturarak öğrencilerin öğrenme düzeylerini anlık olarak değerlendirmeye imkanı veren kolay kullanımlı web tabanlı bir eğitim uygulamasıdır. Eğitim öğretim sürecinde öğrencilere oldukça eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunarken, öğretmenin yükünü hafiflettiğini de özellikle vurgulamak gerekir. Bu eğitimde Quizziz sisteminin kullanım detayları, pratik ipuçları ve örnek uygulamaları aktarılacaktır.

İspring

İspring, slayt tabanlı kurslar, interaktif konu anlatımları, sınavlar, diyalog simülasyonları, senaryolar, etkileşimli infografik ve timelineler, video dersleri ve diğer etkileşimli öğrenme materyalleri oluşturmaya imkan sağlayan PowerPoint tabanlı bir dijital içerik geliştirme aracıdır. Dünya çapındaki birçok eğitim kurumu ve küresel şirket tarafından kullanılan kolay kullanımlı ve popüler bir masaüstü yazılımıdır. Üst düzey beceri gerektirmemekle birlikte powerpoint’i  kullanabilen her eğitimcinin ihtiyaç duyduğu veya hayal ettiği birçok eğitsel materyali tasarlayabileceği bir uygulama olduğu söylenebilir. Bu eğitim kapsamında birinci etapta ispring’in kullanımına yönelik temel detaylar ve etkili eğitsel materyal hazırlamanın temel ipuçları ele alınacak olup, sonrasında ise katılımcıların da süreç içerisinde aktif olarak yer alacağı  örnek uygulamalar yapılacaktır.

Ters Yüz Öğrenme İle Canlanan Dersler

Öğrenmeleri için en güçlü araçlar, aslında öğrencilerin kullanmayı en sevdikleridir. Bu eğitimden sonra hazırladığınız ders materyallerini öğrencilerinizle paylaştığınızda
sihirli şeyler olacaktır. Her düzeyde bireysel öğrenim için benzersiz fırsatlar
oluşturabilirsiniz!

Hedef Kitle
– Öğretmenler ve Akademisyenler (tüm branşlar)

Açıklama ve Kazanımlar:

Bu eğitim ile hazırlayacağınız materyaller sayesinde “her öğrenci için, her seviyede
ve her sınıfa” uygun işletim sisteminden bağımsız etkileşimli interaktif dokümanlar,
dijital kitaplar & fasiküller hazırlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız materyallerin baskı
alınmış gerçek kitaplara benzemesi ilk başta en çok dikkati çeken özelliklerdendir.

  • Kendi yarattığınız (bookcase) kütüphanede oluşturduğunuz Dönüştürülmüş
    Sınıf Metoduyla farklı öğrenme biçimlerine hitap eden ders dokümanlarınızı
    hazırlayabilirsiniz.
  • Kendi ders videolarınızı hazırlayıp ister Youtube kanalınız üzerinden isterseniz
    hazırladığınız Flipbook kitapçıkların içerisine koyarak öğrencilerle
    paylaşabilirsiniz.
  • İşletim sisteminden (Windows, Mac os vb), cihazdan (telefon, tablet, bilgisayar
    vb), mekandan (sınıf içi, sınıf dışı) ve zamandan (ders saatinde veya ders dışı
    zamanlarda) bağımsız olarak çalışabilecek bir formata dönüştürebilirsiniz.
  • Güncel Web 2.0 araçlarıyla, h5p ve k8 apletlerini kullanarak sonsuz soru üretip hazırladığınız ders materyalinizi hayal gücünüzü de katarak zenginleştirebiliriz.

Dijital Matematik: Dinamik Matematik Öğrenme Nesneleri

Bu eğitim ile katılımcılara  başlangıç seviyesinde Wolfram programlama dili tanıtılarak/kullanılarak dinamik matematik öğrenme nesnesi hazırlama eğitimi verilecektir.

Wolfram Dili ile soyut matematik konuları görselleştirilerek somutlaştırılmaktadır. Böylece öğrenme ezberden çıkarak  “matematik yapma” biçimine dönüşmektedir. Öğrencilerin anlamakta zorlandıkları konular bu yolla somutlaştırılmakta ve muhatapta öğrenme kalıcı hale gelmektedir.

Wolfram dili nesne yönlendirmeli (object oriented) bir dil olup bu eğitim sayesinde hazır kodlar oluşturup  kısa sürede dinamik öğrenme nesneler nasıl hazırlanır uygulamalı olarak öğretilecektir.

EĞİTİMCİLER

Mevlüt KESMAN

İSTANBUL / Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Konya Akşehir doğumlu olan Mevlüt KESMAN, 2009 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını öğretim programlarının niteliği üzerine hazırladığı tezi ile Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünde tamamladı.

2009-2018 yılları arasında İstanbul; Küçükçekmece, Sultanbeyli ve Pendik ilçelerinde çeşitli okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. 2018 yılından itibaren ise Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro biriminde ilçe çapında geliştirilen ve aktif olarak yürütülen eğitim odaklı çeşitli projelerde aktif görevine devam etmektedir.

Deneme sınavı, yaprak test ve konu anlatımlı soru bankası gibi birçok sınavlara hazırlık kitabının yazım ve editörlüğünü yapmıştır. Ayrıca 2013 – 2018 yılları arasında MEB tarafından hazırlanan birçok ders kitabının hazırlık sürecinde görsel tasarım uzmanı, editör veya yazar olarak aktif görev almış böylece basılı ve interaktif birçok eğitsel materyalin tasarımını yaparak ülkemizin farklı bölgelerinde görev yapan öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunmuştur.

Eğitsel Materyal Geliştirme, Eğitimde Teknolojik Araçların Etkili Kullanımı, İnteraktif Eğitim Uygulamaları, Ölçme Değerlendirme Standartlarına Uygun Soru Yazımı, Eğitimde Ölçme, Değerlendirme ve Analiz, Eğitsel Senaryo Yazımı, Web Tabanlı Eğitim Uygulamaları, Eğitim Odaklı Dijital Yayıncılık, Akıllı Tahta Uyumlu E-içerik Geliştirme gibi çeşitli başlıklarda seminer ve atölye çalışmaları ile başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere ülkemiz eğitiminin paydaşlarına eğitimler vermektedir.

Tuğrul ALPI

İSTANBUL / Asfa Eğitim Kurumları

1981 yılında İstanbul’da doğdu. Beşiktaş Anadolu Lisesinden mezun olan ALPI, lisans öğrenimini Kütahya Dumlupınar  Üniversitesi Matematik Bölümünde birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Uygulamalı Matematik (Modeling wave propagation in piezoelectric materials) alanında tamamladı. İstanbul’da özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışırken yazılımla ilgili kendini geliştirmek için Netron Bilişim Akademisinden MCPD (Microsoft  Certified Professional Developer) sertifikası aldı. Bir süre yazılım ( C#, Asp.net, SQL) sektöründe çalıştı.

Birçok web sitesinin yapımı ve araç otomasyon yazılımlarının kodlanmasında takım içerisinde görevler aldı. İstanbul Üniversitesi’nde Matematik Öğretmenliği Formasyon Eğitimi’ni tamamladı ardından Bahçeşehir Üniversitesi’nden BAUSTEM STEM Lider Öğretmen Sertifikası aldı. Birçok özel okulda matematik öğretmeni, bölüm başkanı ve eğitim teknoloğu olarak çalıştı. Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması Danışma Kurulu Üyesi olan Tuğrul ALPI, kanguru yarışmasında derece almış öğrencilerin yurt dışı platformlarında deneyim kazanmalarına liderlik etmiştir.

Türkiye’nin ilk “Ters Yüz Öğrenme(Flipped Learning) ile Canlanan Dersler” eğitmen eğiticisidir. Ulusal ve uluslararası platformlarda öğretmen eğitimleri yaparak birçok üniversitede FLIPPED LEARNING ile ilgili sunumlar yapmıştır. Eğitimde teknoloji entegrasyonu ve dijital eğitsel programlar konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Halen Asfa Eğitim Kurumları’nda Eğitim Teknolojileri Koordinatörü olarak çalışmaktadır.

Matematik ders kitapları bulunan Alpı’nın ilgi alanları; arduino ile elektronik ve kodlama, maker hareketi, robotik, kodlama, oyun motorları, oyun tasarımı ve programlamadır.

Prof. Dr. Aslan GÜLCÜ

ERZURUM/ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı
Lisans öğrenimini Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik, Yüksek lisans ve Doktora Eğitimlerini yine aynı üniversitede Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi üzerine tamamlamıştır. 34 yıllık akademik hayatında Üniversitelerde yönetimsel görevlerinin yanı sıra 50 civarında yüksek lisans ve doktora tezi danışmanlıklarını yürütmüştür. Yöneylem alanında Doçent, Bilgisayar ve Öğretimi teknolojileri alaında Profesörlük ünvanı almıştır. Bilgisayar destekli matematik öğretimi, veri zarflama analizi, Matematik temelli Performans analizi üzerine araştırmalar yapmaktadır. 6 kitabı 60 civarında bilimsel makalesi bulunmaktadır.
Matematik öğrenme zorluklarının giderilmesi ve matematiğin dijital teknolojilerle görselleştirilerek anlaşılmasını sağlamak üzerine çalışmaları sürmektedir.
1963 doğumlu Prof. Aslan Gülcü evli, 3 çocuğu 2 torunu bulunmaktadır.

ÇALIŞTAYLAR

  • Formal Eğitimde Dijital Eğitime Geçiş Kılavuzu Oluşturulması / Prof. Dr. Mehmet Karalı
  • Dijital Öğretmen Gelişim Kılavuzu Oluşturulması / Dr. Ömer Yazıcı
  • Aileler İçin Dijital Dünya Kılavuzu Oluşturulması / Prof. Dr. Remzi Gören

MODERATÖRLER

Prof. Dr. Mehmet KARALI

KONYA/Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi
1970 Kadirli/Osmaniye’de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Kadirli’de yaptı. 1991’ de Sivas MYO Elektronik Bölümünü, 1996’ da Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fak.’nin Otomotiv Bölümünü bitirdi. Aynı yıl Özel bir şirkette tasarım ve ürün geliştirme konularında mühendislik hizmetleri verdi. Balıkesir End. Mes. Lisesi ve Bigadiç Çıraklık Eğitim Merkezinde 1 yıl Motor öğretmeni olarak görev yaptı. 1997’de Marmara Ün. Tek. Eğt. Fak. Otomotiv Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak girdi. 1999’da Yüksek Lisansı, 2005’de Doktora’yı tamamladı. 2007-2009 yılları arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan MYO Mekatronik Programında, 2009-2013 yıllarında Karabük Üniversitesi Müh. Fak.’de görev yaptı. 2011-2012 yıllarında ABD-Virginia Commonwealth Üniversitesinde Boeing ve General Motors firmalarına ait projelerde görev aldı. 2013 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi M.M.F Mekatronik Müh. Bölümüne geçiş yaptı ve Bölüm başkanlığını üstlendi. 2018’de Profesör unvanıyla birlikte Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve ardından da Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde Dekanlık görevlerini yürüttü. Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında pek çok projede görev aldı. Tübitak İnsansız Hava Araçları Danışma Değerlendirme Kurul üyeliği yaptı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde KÜSİ (Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği) Konya Temsilcisi olarak görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Dr. Ömer YAZICI

BAYBURT/ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü

1984 yılında Sakarya Adapazarı’nda doğdum, İlköğretimini Sakarya’da tamamladıktan sonra Üniversiteyi Konya Selçuk Üniversitesinde 2006 yılında işletme bölümünden tamamladı. Üniversite eğitimi sürecinde 6 ay Erasmus programı ile Polonya’da eğitim gördü.

2008 yılında MEB bursu ile Amerika’da eğitime hak kazandı. Delaware eyaletindeki University of Delaware’de 2009-2011 yılları arasında işletme yüksek lisansı (MBA) yaptı. Ardından 2012-2017 yılları arasında Mississippi’de işletme doktorasını tamamladı. 2017 yılı mayıs ayında kesin dönüş ile ülkemize geri dönüş yaptı ve şu anda Bayburt Üniversitesinde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta. Evli ve 3 çocuk babası.

Sosyal faaliyetler olarak; İşletme yüksek lisansı döneminde Üniversite of Delaware bünyesinde bir dönem öğrenci meclisinde sınıf temsilciliği yaptı. Yaklaşık 2 yıl boyunca yine University of Delaware bünyesinde Müslüman öğrenci derneği (MSA) başkanlığını gerçekleştirdi. 2009-2012 döneminde Zakat Foundation of Amerika bünyesinde birçok faaliyetlere organizatörlük etti ve aynı zamanda gönüllü yardımlarda bulundu. 2012-2014 yılları arasında Mississippi’deki sivil toplum kuruluşları ve Zakat Foundation ortaklığında yardım organizasyonları yaptı. Yine 2012-2017 yılları arasında doktora eğitimi sırasında üniversitede Müslüman öğrenci derneği başkanlığı yaptı.

İş hayatına 2006 yılında Sakarya’da dış ticaret uzmanı olarak başladı. Amerika’da 3 yıl satış temsilciliği, 3 yılda satış müdürlüğü yaptı. Delawaremuslims.com haber sitesini Amerika’da iken kurdu ve 3 sene boyunca yönetti ve halen Habername.com’da köşe yazıları yazmakta.

Prof. Dr. Remzi GÖREN

SAKARYA/ Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi

10 Ağustos 1968’de Ünye’de doğan Prof. Dr. Remzi Gören, 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1995 ve 1999 yıllarında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Gören 2006 yılında doçent, 2011 yılında Dumlupınar Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde profesör oldu. 2015 – 2019 yılları arasında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Gören, Evli ve 2 çocuk babasıdır. 2020 Ocak ayından itibaren Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde görev yapmaktadır.

PROGRAM AKIŞI

PROGRAM AKIŞINI İNCELEYİNİZ

EĞİTİM DEĞİŞİM ZİRVESİ –  II PROGRAM AKIŞI

14 Şubat Cuma

14.00 – 19.00              Otele giriş, kayıt ve serbest zaman

19.00 – 20.15              Akşam yemeği

20.30 – 21.00              Açılış – Selamlama Konuşmaları

  • Ali KOCADAYI / E-DER Yönetim Kurulu Başkanı
  • Naci ÇAĞLAR / AKADEMİK PLATFORM Yönetim Kurulu Başkanı

                                  

15 Şubat Cumartesi

08.00 – 09.50              Kahvaltı

10.00 – 12.00              Eğitimde Dijital Değişim Paneli

Moderatör : Doç. Dr. Hanifi Parlar /İstanbul Ticaret Üniv. Öğrt. Üyesi

Panelistler:
1. Doç. Dr. Mehmet Fatih TÜYSÜZ  – Londra, İNGİLTERE / Dijital Veli 

2. Dr. Mustafa Harun YILMAZ –  Kolorado, ABD, Ulusal Telekomunikasyon ve Bilgi Kurumu / Dijital Öğretmen 
3. Yunus Emre ÖZTÜRK –  GÜNEY KORE, Ubion Co. Ltd – Overseas Business Departmanı / Dijital Öğrenci
4. Bayram KUM – İSTANBUL, Asfa Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Farkındalık / Dijital Okul

12.15 – 13.45              Öğle Yemeği

14.00 – 16.40             Uygulamalı Eğitimler ve Çalıştaylar (Eş zamanlı 3 ayrı salonda)

Uygulamalı Eğitimler:

  • Lenso Create-Quiziz-İspiring – Mevlüt KESMAN
  • Ters Yüz Öğrenme İle Canlanan Dersler – Tuğrul ALPI
  • Dijital Matematik: Dinamik Matematik Öğrenme Nesneleri – Prof. Dr. Aslan GÜLCÜ

Çalıştaylar:

  • Formal Eğitimden Dijital Eğitime Geçiş Kılavuzu Oluşturulması  – Prof. Dr. Mehmet KARALI
  • Dijital Öğretmen Gelişim Kılavuzu Oluşturulması / Dr. Ömer YAZICI
  • Aileler İçin Dijital Dünya Kılavuzu Oluşturulması / Prof. Dr. Remzi GÖREN

19.00 – 21.00              Akşam Yemeği

20.30 – 21.30              İl Danışmanları Toplantısı  Adnan Şengül (Moderatör)
(İl Danışmanları – Temsilcilere özel)

16 Şubat Pazar

08.30 – 09.50              Kahvaltı

10.00 – 12.00             Kapanış Konferansı

  • Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN

“Zorunluluk Bağlamında Değişimin Yönü ve Boyutları”

12.30 – 13.30              Öğle Yemeği

13.30 – 14.00              Otelden Çıkış

PROGRAM GÖRSELLERİ

ZİRVE ÖZET VİDEO

ÇAM THERMAL RESORT  & SPA CONVENTİON CENTER

OTEL HAKKINDA

• Konaklama Pansiyon Tipi : Tam Pansiyon / Alkolsüz

• Kahvaltı : Açık Büfe; Çay, nescafe, süt, su, konsantre meyve suları

• Öğle Yemeği : Açık Büfe; Su , Konsantre meyve suyu + 1 Meşrubat (litrelik içeceklerden)

• Akşam Yemeği : Açık Büfe; Su , Konsantre meyve suyu + 1 Meşrubat (litrelik içeceklerden)

• Otele giriş saatimiz 14:00 Çıkış saatimiz 12:00 dir..

• Kardelen restaurant saat 15:30 – 16:30 arasında çay saati

• Minibarda : Günlük 1 adet 0.5 lt su ücretsizdir. Geri kalanlar extradır.

• İnternet kullanımı ve otopark kullanımı otel misafirlerine ücretsizdir.

• Lobbyde yapılan çay, kahve, meşrubat…vb. servisi extra olarak ücretlendirilir.

• Otelimizin kullanım alanlarında bulunan birimlerimizden; konsept dışında alacağınız yiyecek-içecek, çeşitli aktiviteler ve odadaki minibar ekstra ücretlidir.

• Türk Hamamı, sauna, buhar odası, fitness ve kapalı ısıtmalı havuz kullanımı ( 08:00 – 22:00 )fiyata dahildir

Tam Pansiyon konaklamalarda Akşam Yemeği ile giriş yapılıp Öğle Yemeği  ile çıkış yapılacaktır.

Otel konumu için TIKLAYINIZ

https://www.camhotel.com.tr/

Giriş Cuma günü 14:00 sonrası akşam yemeği ile olacaktır.
Ayrılış Pazar günü 12:00‘de öğle yemeği ile olacaktır.
Çıkış işleminden sonra isteyenler 15.00 a kadar otel imkanlarından faydalanabilirler.
Diğer hususlarla ilgili soru ve talepler için;
Murat Şahin 0554 270 2795

ULAŞIM

Kızılcahamam Çam Otel  (Çam Thermal Resort  & Spa Convention Center) Kızılcahamam Soğuk Su Milli Parkı İçi Kızılcahamam / Ankara Tel: (0 312 736 70 04)

TOPLU ULAŞIM (Ankara-> Kızılcahamam)

  • EGO Otobüsleriyle: Sıhhiye Adliye Önünden 527-2 nolu otobüslerle. Kalkış Saatleri: 08:30, 11:00, 18:00
  • Özel Halk Otobüsleriyle: Gençlik Parkı, Yenimahalle Köprüsü, Çiftlik Kavşağı, Batıkent Kavşağı – Şaşmaz, Beko Durağı, Ayaş (Sincan) Kavşağı mevkilerinden sabah 06:45’ten itibaren 35 dakika aralıklarla
  • Gerede Şehirlerarası otobüs terminalinden tarifeli otobüsler kalkmaktadır.
  • Yeterli talep olması durumunda İstanbul – Kocaeli güzergahından gidiş-dönüş olmak üzere kişi başı 150 tl ücret karşılığında servis ayarlanacaktır.

ÖDEME

  • Rezervasyonunuzun gerçekleşebilmesi için kişi başı 200 TL ücreti,  ”ön ödeme” olarak aşağıdaki hesaba yatırmanız gerekmektedir, aksi takdirde rezervasyon işlemi tamamlanmış OLMAYACAKTIR.
  • Kalan ücreti otele girişte nakit yada kredi kartı tek çekim ile ödeyebilirsiniz. 

Halk Bankası:

OĞULTÜRK TURİZM VE TİCARET A.Ş. 
Hesap Numarası: 10003333
IBAN: TR640001200921500010003333

NOT: Lütfen açıklama kısmına Ad Soyad ve “EDER Zirvesi” yazınız.

ÜCRET

Oda Ücreti Bilgileri:

  • 2 kişilik odada bir kişinin 2 gecelik ücreti 480 tl dir.
  • 3 kişilik odada bir kişinin 2 gecelik ücreti 400 tl. dir.
  • 4 kişilik odada bir kişinin 2 gecelik ücreti 400 tl. dir.
  • 0-6 yaş 1. çocuk ücretsiz, 2. çocuk % 50 indirimli  ( 2014 – 2020 doğum tarihli çocuklar için geçerlidir. )
  • 7-12 yaş % 50 indirimli ( 2008 – 2013 doğum tarihli çocuklar için geçerlidir. )
  • 13 yaş ve üzeri yetişkin olarak ücretlendirilecektir.

Odalara ait bilgiler aşağıdaki gibidir:

  • 2 Kişilik Oda
  • 3 Kişilik Oda
  • 4 Kişilik Oda

Paydaşlarımız

EĞİTİM DEĞİŞİM ZİRVESİ - I

Eğitim Değişim Zirvesi – I  ile ilgili tüm fotoğraflara ve diğer detaylara ulaşmak için TIKLAYINIZ